Duiken in recreatieplas De Langspier

Duiken in het zomerseizoen

Recreatieplas de Langspier is een ideale duikstek met veel voorzieningen zoals, een vulstation voor perslucht tot 220 bar, parkeerplaats dichtbij de waterkant, kleedcabines, transportkarretjes, afspoeldouches, een mooi paviljoen voor de afterdive en kent vooral ook onder water een mooie flora en fauna. In de Langspier zit veel snoek, rivierbaars, zilt, karper en voorn. Bovendien is er een mooie begroeiing langs de oevers. Er zijn plaatsen waar het glanzige kranswier wel zo'n vier meter hoog is, het lijkt op een waar kelpwoud. Verder is er een onderwaterbeeldentuin, een zeecontainer, een oefenplatform, markering met boei voor het diepste punt op 23 meter, en een spoorweg route waarbij je allerlei spoorweg attributen aantreft onder water, zoals een echte spoorwegovergang kompleet met wachtende auto en locomotief! verder kan je zien hoelaat het is op de stationsklok.

In het zomerseizoen bedraagt de entree € 5,00 per persoon.

Duiken in het winterseizoen

In de maanden November tot en met April is er de mogelijkheid om op zondag te duiken van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor duikopleidingen is het in overleg ook mogelijk om op andere dagen te duiken, voor info 0411602222. In het winterseizoen bedraagt de entree € 3,00 per duiker.

Nachtduiken op woensdag en vrijdagavond

In de maanden Juni en Juli kan je iedere woensdagavond en vrijdagavond komen nachtduiken, dit kan vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 22.30 uur. Entree per duiker € 5,00